Maria T. susținea că e din Grecia și că lucra ca fotograf, dar serviciile de informații au descoperit că nu era așa

Data actualizării: Data publicării:
grecia-casa-spionaj
Serviciile de informaţii din Grecia au dezvăluit că au depistat o femeie cunoscută sub numele de "Maria T" care lucra pentru servicii de informaţii străine pe teritoriul țării. FOTO: https://www.amna.gr/

Serviciile de informaţii din Grecia au dezvăluit că au depistat o femeie cunoscută sub numele de "Maria T" care lucra pentru servicii de informaţii străine pe teritoriul țării.

Potrivit unui comunicat preluat de agenţia de presă elenă ANA, "Maria T., care pretindea că este din Grecia şi lucra ca fotograf în timp ce deţinea un magazin de artizanat şi tricotaje la Atena, a obţinut cetăţenia elenă în 2018".

Pretinzând că s-a născut din părinţi greci, ea a reuşit să obţină cu uşurinţă naţionalitatea greacă, dreptul sângelui primând în Grecia.

În realitate, serviciile greceşti de informaţii au explicat că era o "acoperire" şi că se numea "Irina A. S." şi a lucrat pentru servicii de informaţii străine. Naţionalitatea spioanei, însă, nu a fost dezvăluită de serviciile elene de informaţii.

Potrivit poliţiei elene, această tânără în vârstă de aproximativ 30 de ani făcea parte din "categoria agenţilor ilegali" (sau clandestini), neavând oficial nicio legătură cu guvernul ţării sale de origine şi folosind o "acoperire" greu de reperat.

Aceşti agenţi, conform serviciilor greceşti, folosesc adesea "documente ale unor persoane decedate", ceea ce a fost şi cazul şi cu aşa-zisa Maria T.

"Este clar că activitatea Mariei T. nu s-a limitat la teritoriul Greciei. În calitate de cetăţean al Uniunii Europene, a putut să călătorească şi să lucreze în multe ţări europene", mai precizează comunicatul al serviciilor greceşti de informaţii.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri