Marinarul britanic care a căzut de pe velier în mare, considerat definitiv pierdut

Data publicării:
John Fisher
John Fisher

John Fisher, marinarul britanic de pe velierul Sun Hung Kai/Scallywag care a căzut în mare luni, este considerat definitiv pierdut, au anunţat marţi organizatorii cursei de yachting în jurul lumii Volvo Ocean Race, citaţi de AFP, transmite Agerpres.

fisher
John Fisher



„Ţinând cont de temperatura scăzută a apei, combinată cu starea mării şi orele care au trecut de la acest accident, consideră că John este definitiv pierdut", a comentat directorul cursei, Richard Brisius.

Marinarul a căzut în apă la aproximativ 1.400 de mile marine (2.250 km) vest de Capul Horn, în Oceanul Pacific, în cursul celei de-a şaptea etape a acestei cursei în jurul lumii, fără echipaj şi cu escale, desfăşurată între Auckland (Noua Zeelandă) şi Itajai (Brazilia).

John Fisher, în vârstă de 47 ani, purta combinezonul său de supravieţuire în momentul în care a căzut, însă temperatura apei avea în momentul respectiv o temperatură de aproximativ 9 grade Celsius.

Căutările conduse de către coechipierii săi s-au dovedit infructuoase, iar ambarcaţiunea s-a îndreptat către ţărm, din cauza condiţiilor meteo care au devenit din ce în ce mai dificile.

După ce au prezentat condoleanţe întregii organizaţii a cursei şi familiei sale, prietenilor şi coechipierilor, Brisius a subliniat că „o anchetă va fi deschisă pentru a se stabili cauzele acestui accident, care ridică multe întrebări".

Plecată din Alicante, pe 22 octombrie, Volvo Ocean Race cuprinde 11 etape şi urmează să se încheie în luna iunie, la Haga. În momentul startului etapei a şaptea, pe 18 martie, Sun Hung Kai/Scallywag ocupa locul al treilea.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri