Martin Schulz, transformat într-un ziar din Rusia în expert în reparatul ferestrelor

Data actualizării: Data publicării:
e154e295784d49f994bff62346dd54fd

Din ciclul „Internetul, patria umorului accidental”, o casetă de reclamă la rame de ferestre, apărută într-un ziar din Rusia, a ieșit recent la iveală, avându-l ca protagonist pe nimeni altul decât fostul președinte al Parlamentului European, social-democratul Martin Schulz.

Imaginea cu Martin Schulz, ușor de găsit  în original pe Google, apare într-o reclamă din ziarul Vechernaya Moskva, aparținând unei firme ruso-suedeze al cărei obiect de activitate este reparatul ferestrelor, relatează The Moscow Times.

Ediția print a cotidianului datează din aprilie, dar până în prezent, bizarul anunț a trecut complet neobservat în mass-media din Rusia. În caseta firmei de reparat ferestre, politicianului german îi este atribuit numele „Tim Erikson”, care afirmă în bula de dialog din anunț: „Nu recomand schimbarea ramelor de lemn cu cele de plastic”.

20120113PHT35272-cl
Poza originală cu Martin Schulz.

Publicația Der Spiegel citează un reprezentant al Renesant, firma care se află în spatele reclamei. Reprezentantul susține că acel „Tim Erikson” din anunț este cât se poate de real, recomandându-l ca pe un expert în ferestre care călătorește în mod regulat între Rusia și Suedia.

Mai mult, subliniază site-ul de știri DPA, firma Renesant spune că nu a auzit niciodată de numele lui Martin Schulz.

Un alt reprezentant Renesant a declarat, însă, pentru The Moscow Times, că misteriosul „Erikson” nu mai lucrează de mult timp pentru firma de reparat ferestre.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri