Mărturia unei eleve care a supraviețuit atacului armat din Uvalde: „I-a spus profesoarei „noapte bună” și a împușcat-o în cap”

Data publicării:
moemorial victime scoala texas
19 copii și doi profesori au fost uciși în atacul armat de la școala din Uvalde, Texas. FOTO: Profimedia Images

O fetiță de 11 ani care a supraviețuit atacului armat de la școala din Uvalde, Texas, a vorbit în Congresul SUA despre tragedia soldată cu moartea a 19 elevi și 2 profesori. Ea a povestit cum s-a acoperit cu sângele colegilor ei, într-o încercare disperată de a supraviețui, relatează Reuters.

Miah Cerrillo, elevă în clasa a patra, și părinții mai multor copii și tineri uciși și răniți în atacuri în masă au depus mărturie miercuri în fața unei comisii a Congresului.

„I-a spus profesoarei „noapte bună” și a împușcat-o în cap”, a spus Cerrillo într-un interviu preînregistrat. „Apoi i-a împușcat pe unii dintre colegii mei de clasă. A împușcat-o pe prietena mea, care era lângă mine... și am crezut că se va întoarce în clasă. M-am acoperit cu sânge”, a spus Miah.

Ea a adăugat că se teme că asemenea violențe s-ar putea întâmpla din nou la școală.

Mărturia fetei vine la două săptămâni după atacul armat comis de un tânăr de 18 ani la școala elementară Robb din Uvalde, Texas, soldat cu moartea a 19 dintre colegii ei de clasă și doi profesori.

O serie de atacuri armate în masă comise în Statele Unite în ultimele săptămâni s-a soldat cu zeci de morți și răniți și a declanșat o nouă rundă de discuții în Senatul SUA privind controlul armelor.

Democrații și republicanii au opinii foarte diferite în privința armelor, așa că discuțiile s-au concentrat pe obiective modeste, cum ar fi încurajarea statelor să adopte legi care să permită refuzul de a vinde arme de foc persoanelor considerate un risc pentru ei înșiși sau finanțare publică și federală pentru a îmbunătăți securitatea școlilor.

Mărturiile despre tragedia de la școala din Texas continuă să provoace emoție.

Un profesor rănit în atacul armat i-a criticat pe polițiștii care au venit atunci la fața locului și a spus că aceștia au fost lași și au intervenit mult prea târziu, în timp ce elevii lui erau uciși.

Arnulfo Reyes este profesor de 17 ani și în acea zi plănuise să vadă împreună cu elevii filmul „Familia Addams” - versiunea animată. Atacatorul a început să tragă chiar atunci când el și elevii lui erau în clasă urmărind filmul.

Le-a spus copiilor să se ascundă sub mese și să nu se miște. Tânărul înarmat intrase însă și a început să tragă.

Profesorul a fost împuşcat, apoi s-a prefăcut inconştient, însă atacatorul l-a mai împuşcat o dată, glonţul străpungându-i spatele şi perforându-i unul dintre plămâni. În timp ce era căzut lângă catedră, a auzit cum polițiștii intrau în școală, la doar câteva minute după ce intrase și atacatorul.

A durat însă mai mult de o oră până când ei au intrat în forță în clasă și l-au ucis pe atacator.

„Mă rugam să nu aud nici un elev al meu vorbind. Un elev din clasa alăturată striga după polițiști: „Suntem aici. Suntem aici”. Dar ei plecaseră deja. Apoi el [atacatorul – n.r.] s-a ridicat din spatele biroului meu și s-a dus acolo și a început să tragă din nou”, a adăugat profesorul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri