Mărturia unei tinere rănite într-o explozie în Ucraina: „M-am trezit acoperită de cioburi și de mâncare. Sângeram la cap și la față”

Data publicării:
tanara ranita
Mărturia unei tinere rănite într-o explozie în Ucraina. Foto: Captură video

O tânără din Ucraina a scăpat ca prin minune, doar cu răni la față, după ce o bombă a explodat lângă apartamentul ei. Casa i-a fost distrusă. Din fericire, soțul acesteia nu a pățit nimic. După bombardament, cei doi și-au luat câteva haine și au fugit din țară.

Valya: A fost o explozie puternică. Am deschis ochii și eram trântită de podea, acoperită de cioburi, de mâncare pentru că era frigiderul lângă mine. Mâncare, apă, cioburi, sângeram la cap și la față.

Valya era în bucătărie când o bombă a explodat lângă apartamentul în care locuia.

Valya: A fost o sirenă, o alertă. Am mers la fereastră să verific dacă pot să cobor în adăpost. Rușii bombardează civili, nu există niciun dubiu. Ei au spus că ținta lor este armata, dar nu, este o minciună. Ținta lor au fost apartamentele, clădirile înalte, casele private. Ei au dat cu bombe în noi, este foarte înfricoșător.

Chiar și în aceste condiții, părinții ei au rămas în Ucraina. Valya a plecat, dar nu va rămâne în România. Se va duce în New York, unde locuiesc părinții soțului ei.

Michael: Sunt un om norocos, am luat autobuzul și am mers 24 de ore. Este o nebunie.

Ei spun despre soldații ruși că și ei sunt doar victime ale războiului.

Michael: Soldații care vin au 18 ani, ei nu știu ce fac. Nimeni nu vrea să fie în acest război.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri