Măsuri sanitare speciale în Israel după ce a fost descoperită bacteria care provoacă holeră

Data publicării:
Bacteria Holera
În Israel a fost depistată bacteria care provoacă holera într-un rezervor de apă. Foto: Profimedia Images

Bacteria care provoacă una dintre cele mai grave boli infecțioase, holera, a fost descoperită într-un rezervor de apă din nordul Israelului. Cel mai probabil aceasta provine din țara vecină, Siria, unde există un focar de holeră la acaestă oră, anunță autoritățile sanitare din Israel, citate de Reuters.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au asigurat populația că s-au luat măsuri pentru ''protejarea surselor de apă ale Israelului'' şi monitorizează cu regularitate posibilele contaminări ale apei, în special în regiunile nordice.

''Printre mostrele prelevate de Ministerul Sănătăţii în ultimele zile, o mostră din bazinul Yarmoukim în norul ţării a fost testată pozitiv la holeră'', a precizat purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

''Provenienţa bacteriei este probabil din Siria având în vedere epidemia de holeră din această ţară'', se mai spune în comunicat.

Potrivit Asociaţie apei din Valea Iordanului, apa din rezorvorul afectat este folosită pentru irigații.

În luna august, a fost raportat primul caz de holeră, în Siria, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, pentru ca o lună mai târziu să se vorbească deja de o epidemie. În scurt timp boala s-a extins în Liban.

Holera se transmite de obicei prin apă, hrană şi ape reziduale contaminate. Poate provoca diaree severă şi deshidratare - care pot duce la deces dacă nu sunt tratate.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri