McDonald's va fi înlocuit în Belarus cu varianta rusească, Vkusno i Tocika. Lukașenko: „Şi noi ştim să tăiem pâinea în două”

Data publicării:
Aleksandr Lukașenko gesticulează
Dictatorul bielorus, Aleksandr Lukașenko. Foto: Profimedia Images

„Şi noi ştim să tăiem pâinea în două”, a spus vineri preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, la plecarea grupului american de fast food McDonald's din ţara sa. Lanțul de restaurante va fi înlocuit de o marcă rusească.

Începând de pe 22 noiembrie, fast food-urile McDonald's din Belarus vor opera sub numele Vkusno i Tocika, lanţul rusesc care a preluat restaurantele grupului american în Rusia. Nicio explicaţie nu a fost furnizată pentru acest lucru, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Mulţumesc lui Dumnezeu că pleacă”, a reacţionat vineri Aleksandr Lukaşenko, în cadrul unei întâlniri cu angajaţi din sectorul agroalimentar.

„Trebuie să facem noi înşine ceea ce făcea anterior McDonald's. Şi noi ştim să tăiem pâinea în două şi să punem înăuntru o bucată de carne, cartofi prăjiţi şi salată”, a spus preşedintele belarus.

Franciza KSB Victory Restaurants, care operează restaurantele McDonald's în Belarus, a anunţat pe 11 noiembrie că acestea îşi vor schimba în curând numele în Vkusno i Tocika, ca în Rusia.

Primele restaurante ale acestei mărci şi-au deschis porţile în Rusia pe 12 iunie, înlocuind McDonald's, care a părăsit ţara drept reacţie la ofensiva Rusiei asupra Ucrainei declanşată pe 24 februarie.

Zeci de alte mărci occidentale au procedat la fel, precum Coca-Cola sau H&M şi Ikea.

Belarus este singurul aliat al Rusiei în acest conflict, punându-şi teritoriul la dispoziţia armatei ruse pentru a lansa un atac, în cele din urmă eşuat, asupra Kievului, capitala Ucrainei.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri