Medicii din Tokyo cer anularea Jocurilor Olimpice: Sistemul sanitar nu va face față unui nou val de Covid

Data actualizării: Data publicării:
epubreta tinuta intr-o mana cu manusa pe fundal cercurile jocurilor olimpice
Medicii din Tokyo cer anularea Jocurilor Olimpice și anul acesta. Foto: Profimedia Images

Medicii japonezi cer anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, după ce țara a înregistrat o creștere a numărului de cazuri de coronavirus, spitalele sunt pline, iar sistemul medical este copleșit. Japonia ar trebui să găzduiască evenimentul în perioada 23 iulie - 8 august 2021.

O organizație medicală din Japonia s-a alăturat campaniei inițiate de populația niponă, cu scopul anulării Jocurilor Olimpice de la Tokyo, spunând că spitalele sunt deja pline, iar țara se luptă cu creșterea infectărilor cu Covid-19, relatează Reuters.

Scrisoare deschisă a medicilor pentru anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Cele aproximativ 6.000 de cadre medicale care fac parte din Asociația Medicilor din Tokyo spun că unitățile medicale nu mai au locuri, care oricum au fost suplimentate pe fondul creșterii numărului de pacienți care cer ajutor specializat. În acest sens, medicii au decis să ceară public autorităților locale să intervină și să convingă Comitetul Olimpic Internațional să anuleze desfășurarea Jocurilor și anul acesta.

"Cerem cu tărie ca autoritățile să convingă CIO (Comitetul Olimpic Internațional) că organizarea olimpiadei este dificilă și să obțină decizia de anulare a Jocurilor", a declarat asociația într-o scrisoare deschisă din 14 mai, adresată primului ministru Yoshihide Suga.

Cererea medicilor a fost făcută și pe fondul lipsei de personal medical. Aceștia susțin că sistemul sanitar nu poate face față unui nou val al pandemiei. Guvernul a extins pentru a treia oară starea de urgență în Tokyo și alte câteva prefecturi, până pe 31 mai, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Premierul Japoniei susține că JO pot fi organizate în siguranță

Alți experți în sănătate și grupuri medicale japoneze și-au exprimat îngrijorarea cu privire la olimpiadă, în timp ce o petiție online, prin care se solicită anularea Jocurilor, a fost semnată de sute de mii de oameni.

Japonia a reușit să evite o răspândire masivă a virusului, în comparație cu alte națiuni, dar guvernul a fost criticat puternic pentru campania de vaccinare prea lentă.

Doar aproximativ 3,5% din populația de aproximativ 126 de milioane a fost vaccinată, mai scriu sursele citate.

Totuși, primul ministru Suga spune că Japonia poate găzdui Jocurile Olimpice în siguranță, atât timp cât se vor respecta măsurile adecvate de izolare a COVID-19.

Mai multe tabere de pregătire preolimpică, planificate a avea loc în Japonia, inclusiv una pentru echipa de atletism a Statelor Unite, au fost anulate, iar sportivii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la Jocurile care au loc în mijlocul unei pandemii globale.

Numărul de cazuri COVID-19 la nivel național, în Japonia, a scăzut la 3.680 luni, cel mai scăzut nivel din 26 aprilie, potrivit radioului public NHK, dar numărul cazurilor grave a atins un nivel record de 1.235, a declarat marți ministerul nipon al sănătății.

Citește și: România a naturalizat trei atlete din Kenya care ar putea participa la JO de la Tokyo

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri