Medicul care a cerut mai multe echipamente de protecție în spitalele britanice la începutul epidemiei a murit de coronavirus

Data publicării:
poza

Medicul Mabud Chowdhury, care a avertizat despre lipsa de echipamente de protecție din spitalele britanice și i-a scris un mesaj premierului Boris Johnson, a murit după ce a fost infectat cu coronavirus, informează The Guardian.

Abdul Mabud Chowhury, urolog la spitalul Homerton din Hackney (estul Londrei), a murit după ce a fost internat 15 zile la spitalul Queens din Romford.

Luna trecută, Chowhury i-a scris premierului Boris Johnson un mesaj pe Facebook în care spunea că este nevoie urgentă de echipamente de protecție pentru medicii din prima linie și cerea ca testarea angajaților din sistemul de sănătate să fie accelerată.

"Dragă domnule prim-ministru Boris Johnson, vă rog să asigurați de urgență echipamente de protecție pentru fiecare angajat al sistemului de sănătate", a scris urologul. Chowhury i-a mai spus premierului că angajații sistemului sanitar "sunt în contact direct cu pacienții" și "au dreptul ca și ceilalți oameni să trăiască într-o lume lipsită de boli alături de familie și copii".

Philip Glanville, primarul din Hackney, a spus că Chowhury este un erou care a murit slujind orașul.

Mabud Chowdhury, născut în Bangladesh, avea 53 de ani și nu suferea de alte afecțiuni.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri