Medicul care l-a tratat pe Navalnîi la Omsk a fost găsit după trei zile de căutări. În ce stare se află

Data actualizării: Data publicării:
Aleksandr Murahovski, medicul-șef al spitalului din Omsk unde a fost internat pentru câteva zile opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost promovat ministru regional al sănătății
Aleksandr Murahovski, medicul-șef al spitalului din Omsk Foto: EPA/Agerpres

Aleksandr Murahovski, medicul şef al spitalului din Omsk (Siberia) și cel care l-a tratat pe opozantul rus Alexei Navalnîi după ce a fost otrăvit anul trecut a fost găsit la trei zile după ce a fost dat dispărut în timpul unei expediții de vânătoare, scriu agențiile de presă din Rusia, potrivit Reuters.

Poliția din regiunea Omsk, la circa 2.200 kilometri est de Moscova, a anunțat duminică faptul că medicul Aleksandr Murahovski a părăsit vineri o bază de vânătoare dintr-o pădure cu un autovehicul de teren iar de atunci nu a mai fost văzut. Serviciul de prim-ajutor, drone, un elicopter şi voluntari pe teren s-au alăturat efortului de căutare.

Aleksandr Murahovski ar fi părăsit pădurea pe cont propriu și ar fi luat legătura cu locuitori din satul Basly, potrivit agenției RIA care a citat un oficial al guvernului regional din Omsk.

Starea de sănătate a medicului ar fi una „normală”, potrivit consultului medical efectuat ca măsură de precauție într-un spital din regiune, precizează aceeași sursă.

Aleksandr Murahovski a fost medicul şef al spitalului din oraşul siberian Omsk unde a fost tratat Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin. Ulterior, Murahovski a fost promovat în funcţia de ministru regional al sănătăţii.

Alexei Navalnîi a fost internat la Omsk în luna august a anului trecut. Inițial, spitalul de urgență a recunoscut că acesta a fost otrăvit, dar apoi a negat. Cu toate acestea, trei laboratoare europene au conchis că a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Noviciok, conceput în scopuri militare în epoca sovietică, iar capitale occidentale au îndemnat Rusia să prezinte explicaţii şi să ancheteze, însă Moscova a respins toate acuzaţiile.

Citiți și: Siberian Times: Alți doi medici ruși de la spitalul în care a fost tratat Navalnîi au murit recent

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri