Medvedev cere ruperea relațiilor cu Polonia: „Polonezii care luptă în Ucraina trebuie exterminați ca niște șobolani împuțiți”

Data publicării:
Dmitri Medvedev
Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev. Foto: Profimedia Images

Dmitri Medvedev a cerut, sâmbătă, ruperea relațiilor diplomatice ale Poloniei cu Rusia, acuzând că la putere la Varșovia „sunt doar rusofobi”, iar Ucraina „este plină de mercenari polonezi care ar exterminați ca niște șobolani împuțiți”.

Unul dintre cele mai ridicole personaje din cercul lui Putin, Medvedev a lansat din nou caracteristicile sale afirmații ultrabelicoase. De această dată, afirmațiile fostului locțiitor al lui Putin vin ca reacție la decizia de sâmbătă a autorităților poloneze de a confisca clădirea liceului rus din Varșovia. Declarațiile lui au fost distribuite de agenția rusească Tass, conform News.ro.

„Nu văd niciun sens în menţinerea relaţiilor diplomatice cu Polonia. Acest stat nu trebuie să existe pentru noi atâta timp cât la putere nu sunt decât rusofobi, iar Ucraina este plină de mercenari polonezi, care ar trebui exterminaţi fără milă ca nişte şobolani împuţiţi”, a scris Medvedev în engleză şi în poloneză, conform sursei citate.

Andrei Ordaș, ministru-consilier la ambasada rusă din Polonia, a declarat pentru agenția din Rusia că autorităţile poloneze au cerut ca personalul şcolii ruseşti de la ambasada din Varşovia să părăsească clădirea până sâmbătă la ora 19:00.

Ministerul rus de externe a precizat că Rusia consideră că intruziunea autorităţilor poloneze în şcoala ambasadei ruse din Varşovia reprezintă o încălcare flagrantă a Convenţiei de la Viena din 1961 şi o altă imixtiune în proprietatea diplomatică rusească din Polonia.

Diplomația lui Putin a precizat că demersurile Poloniei nu vor rămâne fără un răspuns ferm al Kremlinului şi fără consecinţe pentru guvernul de la Varșovia.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri