„Mesaj verbal călduros” de la Kim Jong-un pentru preşedintele chinez

Data actualizării: Data publicării:
Primele imagini cu liderul de la Phenian, Kim Jong-un, după o absență de 20 de zile
Foto: Guliver / Getty Images

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, i-a adresat un „mesaj verbal” pe tema pandemiei de coronavirus preşedintelui chinez, Xi Jinping, a anunţat vineri agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA, notează AFP.

KCNA nu a oferit detalii despre ce înseamnă aceşti termeni şi dacă cei doi lideri şi-au vorbit direct, scrie Agerpres.

Mesajul era "legat de succesul Chinei în prevenirea infecţiei de COVID-19", potrivit agenţiei de presă, şi i-a permis lui Kim Jong-un să adreseze un "salut călduros" şefului statului chinez.

Kim Jong-un şi-a făcut o reapariţie foarte remarcată la 2 mai după mai multe săptămâni de speculaţii privind starea lui de sănătate, deoarece nu a fost văzut la 15 aprilie când se sărbătoreşte evenimentul cel mai important din calendarul politic nord-coreean, ziua de naştere a fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene Kim Ir Sen.

Dacă presa internaţională a speculat în legătură cu starea lui de sănătate, chiar moartea sa, Coreea de Sud a indicat destul de repede că nu are niciun motiv să creadă aceste zvonuri.

Vineri, Coreea de Nord a lansat o critică dură la adresa vecinului său de la Sud după o serie de exerciţii militare.

"Asemenea acţiuni nesăbuite ale agresorilor din sud reprezintă paroxismul confruntării militare ce l-ar lăsa cu gura căscată chiar şi pe stăpânul lor", a afirmat un purtător de cuvânt militar citat de KCNA. "Este o provocare gravă pe care nu o vom putea ignora niciodată şi această situaţie necesită o reacţie indispensabilă din partea noastră", a mai spus el.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri