Video Mesajul de Paşte al luptătorilor din batalionul Azov. Ucrainenii încă mai speră că vor putea fi salvaţi

Data actualizării: Data publicării:
azov
Ajunctul comandantului batalionulu Azov., căpitanul Sviatoslav Palamar. Foto: captură video Youtube/Ukrinform TV

Presa ucraineană a publicat un mesaj transmis de Paşte de adjunctul comandantului batalionului Azov, căpitanul Sviatoslav Palamar. Într-o înregistrare video, transmisă pe reţelele sociale, Palamar le-a mulţumit tuturor celor care au ajutat la evacuarea populaţiei civile din Mariupol, oraş aflat de două luni sub asediul forţelor ruse, şi şi-a exprimat speranţa că luptătorii ucraineni vor putea fi salvaţi.

„Hristos a înviat, dragă Ucraina! Astăzi este o zi măreaţă. Cu toate acestea, inamicul a continuat să ne bombardeze. Au tras de pe mare, au tras cu tunurile de pe tancuri. Infanteria a încercat să avanseze. Dar vreau ca  toţi să ne gândim la valorile pe care le aduce această zi, indiferent că suntem pe front sau acasă”, a spus adjunctul comandantului batalionului Azov.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cred că în a 60-a zi de război am realizat cu toţii că bunurile materiale nu înseamnă nimic în comparaţie cu senzaţia pe care o ai când îţi îmbrăţişezi copilul

În prezent, în jur de 2.000 de ucraineni, care reprezintă militari din infanteria marină ucraineană, luptători ai batalionului Azov, precum şi răniţi sau civili (femei şi copii) sunt baricadaţi în fosta uzină Azovstal din Mariupol, ultimul punct de rezistenţă al ucrainenilor din acest oraş.

„Mulţumim tuturor celor care fac tot posibilul să scoată armata noastră din încercuirea organizată de forţele copleşitoare ale inamicului”, a mai spus luptătorul ucrainean din Mariupol. „În această zi măreaţă, fac un apel la întreaga lume civilizată să facă tot posibilul ca toţi aceşti militari care au făcut eforturi supranaturale pentru apărarea acestui oraş, să poată avea ocazia de a-şi spune povestea rudelor lor şi de a vizita mormintele fraţilor căzuţi”.

Conform unei analize realizate de Institutul pentru Studiile Războiului (ISW) din SUA, forțele ruse „vor încerca să-i înfometeze pe apărătorii rămași la fabrica Azovstal din Mariupol”, după ce Vladimir Putin a ordonat anularea asaltului asupra combinatului.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri