Mesajul de un cuvânt de pe Twitter al lui Viktor Orban care pune sub semnul întrebării aderarea la NATO a Ucrainei

Data publicării:
Belgium Prime Minister European Council, Brussels, Belgium - 21 Oct 2021
Premierul ungar, Viktor Orban. Foto: Profimedia Images

Prim-ministrul guvernului Ungariei, Viktor Orban, a reacționat, vineri, la afirmațiile șefului NATO, Jens Stoltenberg, care a spus că toți aliații sunt de acord că Ucraina va deveni o parte a Alianței la un moment dat și că locul Ucrainei este în NATO, relatează BBC.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Orban a scris un mesaj de un singur cuvânt pe Twitter, alături de un articol cu declarația lui Stoltenberg. „Ce?!”, a exclamat premierul ungar, punând la îndoială din nou posibilitatea aderării Ucrainei și negând afirmația lui Stoltenberg, conform căreia „toți aliații sunt de acord cu aderarea Ucrainei la un moment dat”.

Guvernul Ungariei este cel mai pro-rus din UE și NATO și ia frecvent decizii în favoarea regimului criminal de la Kremlin. Șeful diplomației ungare face, de asemenea, vizite frecvente la Moscova pentru a discuta cu Lavrov și cu alți oficiali ruși.

Stoltenberg a spus, joi, aflat într-o vizită la Kiev, că „viitorul Ucrainei este în NATO” și că subiectul va fi prioritar pe ordinea de zi la summitul din iulie, de la Vilnius.

Ucraina a accentuat, în ultima perioadă, solicitările pentru o aderare mai rapidă a sa la Alianța Nord-Atlantică, argumentând că situația de război a făcut din armata ucraineană una dintre cele mai pregătite forțe să participe la efortul de securitate comună al NATO.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri