Video Mesajul grotesc de Crăciun pe care propaganda rusă îl transmite Europei. Cum își imaginează Kremlinul că ne vom petrece iarna lui 2023

Data actualizării: Data publicării:
detaliu glob și instalație de iluminat bradul de Crăciun
Detaliu al unui pom de Crăciun, imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Postul de televiziune Russia Today (RT), post finanțat de guvernul rus și care promovează în mod agresiv propaganda Kremlinului, a difuzat pe rețelele sociale un mesaj grotesc adresat Europei, sub forma unui clip video în care „europenii” sunt prezentați în timp ce stau la masa de Crăciun în frig, fără lumină și sunt nevoiți să-și mănânce de foame propriile animale de companie primite cadou.

Clipul începe prin a prezenta familia „europeană” în timpul sărbătorii de Crăciun a anului 2021. Montajul, derulat pe acordurile melodiei „Silent Night” arată o fetiță care primește în dar un hamster.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Peste un an, aceeași familie sărbătorește Crăciunul 2022 în condiții precare: hamsterul e folosit pentru a învârti o roată și a genera astfel electricitate pentru iluminarea pomului de Crăciun, în vreme ce membrii familiei stau pe canapea în semiîntuneric, îmbrăcați gros.

Clipul se termină cu „Crăciunul 2023”, prezentat într-o lumină și mai sinistră: tatăl familiei descoperă în supa rece fundița roșie de la hamsterul făcut cadou fetei în 2021.

La final, clipul propagandei ruse se încheie cu mesajul „Crăciun anti-rusesc fericit! Dacă presa de la voi nu vă spune în ce direcție se îndreaptă totul, postul RT e disponibil”.

Russia Today și Sputnik au fost interzise pe întreg teritoriul UE, la câteva zile după invadarea Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie 2022.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri