Metoda medievală prin care o universitate vrea să se apere de atacurile jihadiștilor Boko Haram

Data actualizării: Data publicării:
boko

Universitatea din Maiduguri, statul Borno, Nigeria, a început să sape un șanț de-a lungul perimetrului estic al instituției pentru a respinge atacurile grupării jihadiste Boko Haram.

boko
Foto: France24

Decizia a fost luat în urma ofensivelor sinucigașe cu bombă, de pe 25 iunie, care au vizat Universitatea din capitala Borno.

Guvernatorul statului Borno, Kashim Shettima, a oferit o finanțare de 135 de mii de euro pentru realizarea șanțului de 27 de kilometri lungime, sperând că tentativele de atacuri pedestre ale jihadiștilor vor fi împiedicate, informează France24.

Din fericire, atentatul de pe 25 iunie nu s-a soldat cu victime în campus, deoarece studenții se aflau în vacanță.

Nu este prima dată când luptătorii Boko Haram au luat cu asalt Universitatea din Maiduguri.

„Săparea unor șanțuri aici sau acolo nu va duce la sfârșitul bombardamentelor. Pur și simplu le va suspenda. Și-i va face pe cei din Boko Haram să caute alternative. Când închideți secțiunea unui oraș, este doar o chestiune de timp până când vor căuta o altă rută... Așa că de ce să nu acoperim toate unghiurile posibile, lăsându-i fără opțiuni? De ce este atât de dificil să punem capăt acestui haos?”, se întreabă unul dintre corespondeții France24, sub protecția anonimatului.

Cel puțin 20.000 de persoane au fost omorâte de către jihadiștii Boko Haram de când și-au început insurgența pe scară largă, în 2009, împotriva Guvernului nigerian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri