Metropolitan Opera din New York, concert extraordinar în ziua în care se împlinește un an de război în Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Metropolitan Opera din New York
Concert pentru victimele nevinovate ale războiului declanșat de Rusia. Foto: Profimedia Images

24 februarie, ziua în care Rusia a invadat Ucraina, va fi marcată de Metropolitan Opera din New York cu un concert extraordinar. La împlinirea unui an de război în Ucraina, orchestra va interpreta "Requiem" de Wolfgang Amadeus Mozart, "în anticiparea victoriei care urmează", a declarat Peter Gelb, managerul general al celebrei instituţii newyorkeze, relatează dpa.

Metropolitan Opera din New York a programat pentru 24 februarie un concert pentru a comemora un an de când Rusia a declanșat războiul în Ucraina.

Orchestra, sub conducerea dirijorului canadian Yannick Nézet-Séguin, va interpreta "Requiem" de Wolfgang Amadeus Mozart şi Simfonia a V-a de Ludwig van Beethoven. La concert vor participa mai mulţi artişti ucraineni, a anunţat vineri MET Opera.

Spectacolul "Requiem" de Mozart va fi interpretat în amintirea victimelor nevinovate ale războiului, iar Simfonia a V-a de Beethoven va fi cântată în anticiparea victoriei care urmează, a declarat Peter Gelb, managerul general al celebrei instituţii newyorkeze, precizând că imnul Ucrainei va fi, de asemenea, interpretat.

Anul trecut, opera din Manhattan a organizat un concert pentru strângerea de fonduri pentru victimele războiului din Ucraina şi a anunţat că pentru moment nu va mai lucra cu artişti sau instituţii care îl susţin pe preşedintele Vladimir Putin, ca reacţie la invazia Rusiei în Ucraina.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri