Mexicul a reținut peste 1.200 de migranți într-o singură zi, la presiunea autorităților din Statele Unite

Data actualizării: Data publicării:
Polițiști în costum de protecție
Numărul de migranți reținuți în Mexic, care fug din calea violențelor și a sărăciei din țările de proveniență, s-a mărit considerabil în ultimii ani. Foto: Profimedia Images

Autoritățile din Mexic au anunțat joi că au interceptat peste 1.200 de migranți în ultimele 24 de ore, informează Reuters. Washingtonul a pus presiune în ultimul timp pe Mexic, dar și pe alte țări din America Centrală, pentru a opri valul de migranți care încearcă să pătrundă ilegal pe teritoriul Statelor Unite.

Autoritățile mexicane au reținut 1.266 de migranți în ultimele 24 de ore, a anunțat Institutul Național al Migrației (INM) din Mexic. Migranții au fost reținuți în urma unor operațiuni desfășurate în 22 dintre statele mexicane.

Persoanele interceptate au venit de pe „diferite continente” și „tranzitau în mod neregulat”, a spus INM, care a identificat migranți ce provin din cel puțin 33 de țări.

Mexicul a reținut peste 1.200 de migranți într-o singură zi, la presiunea autorităților din Statele Unite
Cei mai mulți dintre migranți provin din America Centrală, dar sunt și persoane din alte țări, precum Rusia, Afganistan sau Italia. Foto: Profimedia Images

Cei mai mulți dintre migranți provin din țările Americii Centrale, precum Columbia, Cuba, Guatemala, Honduras și El Salvador. Alții au ajuns în Mexic din țări precum Rusia, Turcia, China, Canada și Italia.

Din cele 1.266 de persoane reținute, 741 erau bărbați, 322 erau femei și 203 erau minori. În jur de 10% dintre ei călătoreau singuri, potrivit INM.

Citește și: Imagini de coșmar în Mexic. Momentul în care un stol de păsări se prăbușește brusc la pământ

Sunt din ce în ce mai mulți migranți în Mexic care încearcă să pătrundă în SUA

INM a spus că luna trecută numărul de migranți reținuți în Mexic s-a mărit cu 78% față de aceeași perioadă a anului trecut. Nu se știe dacă numărul de migranți a fost mai mic anul trecut din cauza pandemiei sau din alte motive.

Cei mai mulți dintre migranți, majoritatea din America Centrală, depind de traficanții de persoane pentru a ajunge la destinația dorită.

Washingtonul a pus presiune pe Mexic pentru a opri tranzitul migranților care încearcă să pătrundă în Statele Unite. Unele țări din America latină au început să impună vize călătorilor străini.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Numărul de persoane care fug din calea violențelor și a sărăciei din țările de proveniență s-a mărit considerabil în ultimii ani. Mulți dintre ei sunt nevoiți să aștepte chiar și un an în sudul Mexicului pentru a primi permisiunea de a traversa țara și de a ajunge la granița cu SUA fără să fie arestați.

În jur de 12 migranți care nu aveau documentele necesare și-au cusut buzele săptămâna aceasta în semn de protest pentru că sunt lăsați să aștepte atât de mult la graniță, scrie Deutsche Welle.

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) a cerut autorităților să ofere mai multe opțiuni, în afară de azil, pentru a normaliza situația celor care vin din alte țări. În ianuarie, s-a observat o creștere a numărului de naționalități ale migranților care traversează Mexicul.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri