Mexicul rămâne ferm pe poziții față de zidul lui Trump la graniță: "Este o risipă absolută de bani"

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump And Mike Pence Continue USA Thank You Tour 2016 In Des Moines
Foto: Guliver/GettyImages

Ministrul de externe al Mexicului a criticat vehement planurile lui Trump de a construi un zid la granița de sud și a afirmat că această idee este una "ostilă" și "o risipă absolută de bani", scrie The Guardian.

Donald Trump And Mike Pence Continue USA Thank You Tour 2016 In Des Moines
Foto: Guliver/GettyImages

Ministrul Luis Videgaray a subliniat faptul că Mexic nu va plăti un singur peso pentru construirea zidului, așa cum Donald Trump le-a promis alegătorilor săi în campania pentru alegerile prezidențiale.

"Acest zid nu este parte a niciunei discuții bilaterale dintre Mexic și SUA și nici nu ar trebui să fie. În niciun caz nu vom contribui economic la o astfel de acțiune neprietenoasă", a spus Videgaray.

Trump întâmpină dificultăți în a convinge Congresul să deblocheze fonduri pentru construcția zidului la graniță. Președintele american a încercat să aloce bani pentru a-și ține principala promisiune din campania electorală promitând că sumele vor fi recuperate ulterior din Mexic.

Analiștii în domeniul securității se întreabă însă cât din transportul ilegal de droguri va fi oprit de zidul de la graniță, din moment ce, statistic, marfa ilegală care pătrunde în SUA este introdusă prin punctele de trecere de la frontieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri