Mii de oameni au fost spitalizaţi în Thailanda din cauza unui nou episod de poluare atmosferică

Data publicării:
bangkok thailanda
Mii de oameni au fost spitalizaţi în Thailanda din cauza unui nou episod de poluare atmosferică. Foto: Profimedia

Aproximativ 200.000 de persoane din Thailanda au fost spitalizate în această săptămână din cauza unor probleme de sănătate asociate poluării aerului, au anunţat autorităţile sanitare thailandeze, în timp ce pragurile de alertă continuau să fie depăşite joi în capitala ţării, Bangkok, informează AFP și Agerpres.

Peste 1,3 milioane de persoane s-au îmbolnăvit în regatul asiatic de la începutul acestui an din cauza aerului poluat, a precizat miercuri seară Ministerul Sănătăţii Publice.

Capitala Bangkok, o metropolă cu aproximativ 11 milioane de locuitori, foarte apreciată de turiştii din lumea întreagă, se confruntă de la începutul acestei săptămâni cu un smog opac, care a determinat autorităţile sanitare să recomande populaţiei să poarte măşti de protecţie sanitară.

Smogul toxic ce acoperă linia orizontului este asociat emisiilor de gaze provenite de la automobile şi mai multe industrii, precum şi cu fumul degajat prin arderea resturilor vegetale obţinute din culturi agricole sezoniere, un fenomen recurent în Thailanda în această perioadă a anului.

Un medic din cadrul Ministerului Sănătăţii Publice le-a cerut locuitorilor din Bangkok să poarte măşti sanitare N95 (echivalentul măştilor FFP2) atunci când ies din aer liber.

Copiii, femeile însărcinate şi persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace trebuie să rămână în locuinţe, a adăugat medicul Kriangkrai Namthaisong.

Cele 50 de arondismente din Bangkok au înregistrat miercuri concentraţii ale particulelor fine (PM 2,5) - particule periculoase pentru sănătate, deoarece pătrund în profunzime în plămâni - care au depăşit cu mult pragurile de prevenţie.

Joi după-amiază, în districtul central Pathumwan, un nivel de 70 de micrograme per metru cub în 24 de ore a fost înregistrat de o agenţie locală specializată în monitorizarea poluării atmosferice. Această valoare depăşeşte cu mult nivelul recomandat - 15 - de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

O agenţie din capitala thailandeză, Bangkok Metropole Administration (BMA), a amenajat puncte de control pentru a verifica ţevile de eşapament ale automobilelor, a anunţat purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, Aekvarunyoo Amrapala.

Creşele publice dispun de "clase fără praf" echipate cu purificatoare de aer pentru protejarea copiilor, a adăugat el.

În timpul unui precedent episod sever de poluare a aerului, înregistrat la sfârşitul lunii ianuarie, BMA le-a cerut locuitorilor din Bangkok să lucreze de acasă, o măsură care "este în continuare avută în vedere", potrivit unui reprezentant al acestei agenţii.

Noul guvernator din Bangkok, Chadchart Sittipunt, a fost ales în mai 2022 în urma promisiunilor sale de a face mai agreabilă viaţa de zi cu zi în această metropolă foarte poluată şi cu multe ambuteiaje rutiere.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri