Mike Pence promite că va impune "legea și ordinea" pe străzile din SUA, în urma protestelor împotriva brutalității poliției

Data actualizării: Data publicării:
Mike Pence se adreseaza republicanilor in cadrul unei conferinte de presa in Las Vegas.
Foto: Guliver/GettyImages

Vicepreşedintele american Mike Pence şi-a exprimat, miercuri, sprijinul pentru aplicarea legii şi pentru a promite lege şi ordine pe străzi, în contextul unor noi proteste împotriva brutalităţii poliţiei şi rasismului, scrie Agerpres, citând DPA.

Discursul lui Pence a venit la doar câteva ore după ce NBA, liga de fotbal din SUA şi două echipe de baseball au decis să boicoteze meciurile pentru a se alătura mişcării de protest, după ce în weekend poliţia din Wisconsin l-a împuşcat pe afro-americanul Jacob Blake de mai multe ori în spate.

Furia a explodat în Wisconsin, iar protestele au degenerat pe alocuri în violenţă şi acte de vandalism. Este cel mai nou caz de acest fel din SUA, care s-au confruntat pe parcursul verii cu proteste la nivel naţional după ce bărbatul de culoare George Floyd a fost omorât de poliţie în Minnesota.

"Vom avea lege şi ordine pe străzile acestei ţări pentru fiecare american de orice rasă, crez şi culoare", a spus Pence.

El a insistat că preşedintele Donald Trump sprijină protestele paşnice şi ar susţine atât aplicarea legii, cât şi apelurile la schimbare ale comunităţilor afro-americane.

A treia noapte a Convenţiei Partidului Republican a abordat într-o mică măsură pandemia de coronavirus, iar ceea ce a apărut în legătură cu asta au fost laude la adresa administraţiei Trump, comentează DPA.

SUA se apropie de circa 180.000 de decese legate de coronavirus, mai multe decât în orice altă ţară şi unul dintre cele mai ridicate bilanţuri din lume raportat pe cap de locuitor.

"America este o naţiune a miracolelor", a spus Pence în discursul său de acceptare a nominalizării pentru un al doilea mandat de vicepreşedinte, promiţând că va exista un vaccin până la sfârşitul anului.

Afirmaţia sa pare să fi fost o aluzie la candidatul democrat Joe Biden, care săptămâna trecută s-a folosit de discursul său central de la Convenţia Democrată pentru a critica răspunsul Casei Albe la pandemie şi pentru a-l acuza pe Trump de ezitare.

"Tot aşteaptă un miracol. Ei bine, ţin să îl anunţ că nu va veni niciun miracol", a spus Biden.

Pence a încercat în mod repetat să îl eticheteze pe Biden, în vârstă de 77 de ani, ca fiind un socialist radical, continuând o temă din precedentele nopţi ale convenţiei. Biden, fost vicepreşedinte în timpul lui Barack Obama, este cunoscut de mult timp în Senat ca moderat.

"Joe Biden ar pune America pe calea socialismului şi declinului. Dar nu vom lăsa să se întâmple asta", a spus Pence.

Citește și: Cine este adolescentul acuzat că a împușcat oameni în timpul protestelor din Wisconsin. A fost filmat cu arma în mână pe stradă

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri