Scandal între Ucraina și Ungaria. Vicepremierul de la Kiev a acuzat Budapesta că „susţine distrugerea naţiunii ucrainene”

Data actualizării: Data publicării:
Drapelele Ucrainei și Ungariei despărțite de sârmă ghimpată.
Ucraina acuză Ungaria că susține Rusia în timp ce autoritățile de la Budapesta spun că nu vor să fie atrase într-un război. Foto: Profimedia Images

Ministerul maghiar de externe condamnă ceea ce numește "provocările" viceministrului ucrainean de externe care a declarat într-un interviu că "Ungaria susţine distrugerea naţiunii ucrainene" şi spune că Ungaria "nu va permite nimănui să atragă ţara în război", scrie hirado.hu.

Yevhen Perebyinis, adjunctul ministrului de externe ucrainean, a criticat într-un interviu pentru publicația slovacă SME Svet poziția Budapestei potrivit căreia calea către pace în Ucraina este ca regimul de la Kiev să nu se mai opună Rusiei.

"Este dezamăgitor că poziţia Ungariei este că drumul către pace presupune ca Ucraina să nu se mai opună Rusiei. Toţi ştim ce s-ar întâmpla în acest caz - Ucraina ar înceta să mai existe. Toţi ştim că scopul lui Putin este să ocupe întreaga Ucraină şi să distrugă naţiunea ucraineană. Acest lucru înseamnă că Ungaria sprijină distrugerea naţiunii ucrainene. Nu cred că ar trebui să persiste în această atitudine. Ungaria, care are anumite relaţii cu Rusia, ar trebui să apeleze la Moscova să pună capăt agresiunii şi să-şi retragă trupele din Ucraina. Atunci războiul se va termina", a declarat viceministrul ucrainean.

Într-un comunicat dat publicității marți, purtătorul de cuvânt al ministerului maghiar de externe, Mate Paczolay, a calificat aceste declarații drept "provocări".

Este "o provocare evidentă şi într-un stil ce nu poate fi catalogat. Nu vom lăsa pe nimeni să ne atragă în război, vom continua să solicităm încetarea focului şi negocieri de pace", se arată în comunicat.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri