Ministru ucrainean: SUA și Rusia au luat o decizie în privința războiului din Ucraina

Data publicării:
UCRAINA LA ARME GETTY

Decizia de retragere a trupelor ruse din Donbas a fost luată, susține Iuri Grîmceak, ministrul delegat al Kievului pentru Teritoriile Ocupate Temporar de separatiști în estul Ucrainei.

Declarația oficialului ucrainean vine la o zi după întrevederea dintre reprezentantul Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, și Vladislav Surkov, consilierul președintelui rus Vladimir Putin.

„Cred că decizia legată de Donbas (regiunea curpinde teritoriile aflate în război, Donețk și Lugansk – n.r.) a fost luată. Vor pleca de acolo. Singurul lucru care mai rămâne de discutat este cum vor pleca, sub ce condiții”, a declarat Iuri Grîmceak în direct la televiziunea ucraineană Canal 5.

Ministrul de la Kiev a adăugat că subiectul discuțiilor purtate cu consilierul lui Vlaidmir Putin va deveni limpede abia când oficialul american se va întoarce în Ucraina.

„El se va afla aici împreună cu ministrul Apărării al SUA, cred că la parada noastră (programată pe 24 august, cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei – n.r.). Vă aduc aminte că președintele nostru a declarat la Munchen că nicio decizie nu va fi luată fără acordul nostru. De aceea, pentru început Volker a venit în Ucraina, a fost la linia de demarcare, apoi i-a vizitat pe toți aliații noștri, apoi a mers să le explice rușilor ce trebuie să facă. Cred că va fi bine”, a subliniat oficialul ucrainean.

În ajunul întâlnirii Surkov-Volker, consilierul președintelui rus a declarat: „Am fost de acord că situația actuală din sud-estul Ucrainei nu poate aranja nici  părțile conflictuale, nici puterile implicate în reglementare”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri