Ministrul ceh de externe spune despre Lavrov că este un „clovn”

Data publicării:
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Foto: Profimedia Images

Ministrul ceh de externe, Jan Lipavsky, l-a numit pe Serghei Lavrov „un clovn” și a afirmat că liderii Rusiei teroriste ar trebui să fie judecați, ca răspuns la comentariile diplomatului rus legate de președintele ceh.

„Declarațiile clovnului Lavrov la adresa președintelui nostru Petr Pavel sunt de râs. Rusia este un stat terorist și conducerea sa ar trebui să fie judecată de un tribunal internațional”, a scris ministrul ceh de externe, pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Lipavsky nu a precizat la care dintre declarațiile lui Lavrov se referă. Cu toate acestea, ministrul rus de externe a declarat recent că reacția președintelui ceh la poziția Chinei privind Ucraina „nu corespunde normelor politice”, scrie publicația ucraineană Pravda.

„Acestea sunt declarații care nu au nimic de-a face cu activitatea unei personalități politice normale”, a spus Lavrov.

Petr Pavel, președintele Cehiei, a declarat într-un interviu acordat publicației Politico că nu se poate avea încredere în China ca mediator în stabilirea păcii între Rusia și Ucraina, deoarece Beijingul este avantajat de continuarea războiului.

În afară de Cehia, și alte țări sunt sceptice că China poate acționa ca un mediator neutru, având în vedere „prietenia sa fără limite” cu Rusia.

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri