Ministrul ceh de Interne, înainte de JAI: Sperăm să luăm azi decizia de a accepta România. Nu va fi ușor, va dura mult

Data actualizării: Data publicării:
Vit Rakusan
Vit Rakusan, ministrul de Interne al Cehiei. FOTO: Captură Digi24

Dezbaterile cu privind la aderarea României nu vor fi ușoare și vor dura mult timp - susține ministrul ceh de Interne. Totuși, acesta speră că se va ajunge la un acord în privința acceptării României și Bulgariei în spațiul Schengen, în ciuda opoziției din partea Austriei. 

Vit Rakusan, ministrul de Interne al Cehiei: "Sunt sigur că, astăzi, Croația va fi acceptată (în Schengen n.r). Cred că este un mare succes al președinției noastre (la Consiliul UE n.r.) și un mare succes al tuturor dezbaterilor pe care le-am avut.

Însă, sperăm că, astăzi, vom lua decizia de a accepta România și Bulgaria. Nu va fi ușor. Nu va fi ușor, dar vom face tot ce putem pentru a lua această decizie. Având în vedere situația, dezbaterile vor dura mult timp, dar vom pregăti niște pași și discuții. Sperăm că vom avea succes.

După 10 de ani în care nu s-a făcut nimic cu privire la asta, președinția cehă este la câțiva pași de succesul acestei decizii. De la începutul președinției noastre, a fost cea mai mare prioritate pentru noi."

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri