Ministrul de Externe britanic: Sancțiunile contra Rusiei ar trebui ridicate doar atunci când toate trupele ei pleacă din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Liz Truss face declarații.
„Prin aceste sancţiuni severe, noi arătăm că inamicii păcii vor fi făcuţi responsabili”, a subliniat şefa diplomaţiei britanice, Liz Truss. Foto: Profimedia

Sancțiunile internaționale împotriva Rusiei ar trebui ridicate numai atunci când toate trupele sale pleacă din Ucraina, a spus ministrul de externe al Marii Britanii, Liz Truss.

Liz Truss a mai spus, joi, la o întâlnire a miniștrilor de externe G7, că aliații ar trebui să continue și să meargă „mai departe și mai repede” în sprijinirea rezistenței Ucrainei.

Ea a afirmat că președintele rus Vladimir Putin trebuie să fie învins pentru a se preveni agresiunile viitoare.

Ministerul de Externe a transmis că Liz Truss i-a îndemnat pe omologii săi de la întâlnirea din Germania să se angajeze spre noi valuri de sancțiuni atâta timp cât trupele ruse rămân în Ucraina.

Ea le-a spus: „Putin se umilește pe scena mondială. Trebuie să ne asigurăm că va fi învins în Ucraina, că nu avea niciun beneficiu din acest război și că orice agresiune va fi blocată pe viitor”.

Totodată, ministrul de externe britanic a reluat apelurile de a se spori sprijinul pentru apărarea Ucrainei, inclusiv prin creșterea accesului la echipamentele militare folosite de alianța militară NATO: „Cea mai bună securitate pe termen lung pentru Ucraina va veni din capacitatea ei de a se apăra. Asta înseamnă să se ofere Ucrainei acces către echipamentele standard NATO”.

Miniștrii de externe ucraineni și moldoveni sunt așteptați să se alăture miniștrilor G7 la o altă întâlnire în Germania, vineri.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri