Ministrul de Interne din Franța, acuzat că a încălcat restricțiile anti-Covid. Reacții dure: "Interdicţiile sunt pentru sărăntoci"

Data actualizării: Data publicării:
Gérald Darmanin ministru de interne din Franta
Gérald Darmanin, ministrul de Interne din Franța Foto: Profimedia Images

Ministrul francez de interne, Gerald Darmanin, a fost luat în vizorul presei după ce ar fi încălcat una dintre restricţiile impuse de propriul său guvern pentru combaterea coronavirusului în Franța.

Gérald Darmanin s-a îndepărtat de domiciliu pentru exerciţii fizice la mai mult de un kilometru, relatează agenţia Reuters, citată de Agerpres. Potrivit presei franceze, duminică Darmanin s-a dus să facă jogging, însoţit de bodyguarzi, de-a lungul canalului Roubaix, la mult peste un kilometru depărtare de locuinţa sa din Tourcoing, în nordul Franţei.

Francezii sunt pasibili de o amendă de 135 de euro pentru încălcarea acestei reguli.

"Standarde duble?", a scris La Voix du Nord, un cotidian francez. 

"Interdicţiile sunt pentru sărăntoci şi muritorii de rând, Olimpienii de deasupra noastră fac excepţie", a comentat un cititor pe Twitter. "Legea nu se aplică pentru marchizi", a conchis alt cititor.

Purtătorul de cuvânt guvernamental Gabriel Attal a explicat că, dacă Darmanin a "adaptat" această regulă, a făcut-o din raţiuni de securitate.

"Ministrul de interne, la fel ca toţi miniştrii, respectă, bineînţeles, regulile. Dar serviciile de securitate cer frecvent adaptarea acestor reguli", a spus Attal.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a refuzat să comenteze, dar a invocat spusele unei surse a serviciului de securitate al ministerului citate în cotidianul francez, potrivit căreia practicarea joggingului în centrul oraşului l-ar fi expus pe ministru la riscuri de securitate, iar zona mai izolată a canalului era mai sigură.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri