Ministrul energiei din Elveția recomandă dușul în doi

Data actualizării: Data publicării:
cabina de dus si prosoape
Ministrul energiei din Elveția recomandă dușul în doi. FOTO: Profimedia Images

Ministrul energiei din Elveția, Simonetta Sommaruga, recomandă dușul în doi și respinge criticile la adresa campaniei lansate pentru economisirea energiei electrice. Ea recunoaște că deși dușul în doi după o anumită vârstă nu mai este "confortabil", propunerea trebuie luată foarte în serios, scrie cotidianul elvețian Blick.

Într-un interviu, Simonetta Sommaruga a vorbit despre măsurile care ar trebui respectate pentru a trece iarna mai ușor, cu un consum mai mic de energie.

Ea le transmite oamenilor să reducă încălzirea în case, să stingă luminile după încetare programului de lucru, dar și să scoată din priză aparatura electronică. Totodată, ea recomandă dușul în doi. În legătură cu această din urmă propunere, ea spune că este foarte serioasă, deși "mulți s-au distrat".

"Știu că dușul în doi nu mai este confortabil pentru toată lumea după o anumită vârstă", a subliniat ea, vorbind despre faptul că mulți s-au amuzat pe această temă.

Simonetta Sommaruga afirmă că și ea și-a schimbat comportamentul la birou. "Stingem toate luminile când terminăm lucrul. Se pot deconecta toate dispozitivele de la rețea printr-o apăsare de buton", a mai spus ea.

Totodată, ministrul a respins criticile conform cărora campania a venit prea târziu: "Campania noastră a venit exact la momentul potrivit. Oamenii s-au întors din vacanță. Și în curând va începe sezonul rece. Este o perioadă dificilă pentru toată lumea. Rusia duce un război energetic împotriva Europei și, prin urmare, și împotriva Elveției", spune Sommaruga. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri