Ministrul maghiar de Externe: Ungaria a fost scutită de aplicarea plafonării preţului la petrolul rusesc

Data publicării:
Peter Szijjarto
Peter Szijjarto, ministrul maghiar de Externe. Foto: Profimedia Images

Ungaria a fost scutită de aplicarea plafonării preţului la petrolul rusesc, după negocieri purtate cu Uniunea Europeană, a anunţat sâmbătă ministrul ungar al Afacerilor Externe, Péter Szijjártó, potrivit Hirado.hu.

Ministrul a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, unde a comentat că "Bruxelles-ul trebuie să realizeze că aceste măsuri şi altele similare afectează cel mai mult economia europeană".

"În timpul negocierilor privind plafonarea preţului petrolului, am luptat mult pentru interesele Ungariei şi, în final, am reuşit: Ungaria a fost scutită de aplicarea plafonării preţului petrolului", a scris acesta.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministrul a adăugat că, prin această decizie, s-a reuşit încă o dată protejarea securităţii energetice a Ungariei.

Rusia a anunţat că nu va accepta plafonul de 60 de dolari pe baril, impus de Uniunea Europeană şi a ameninţat că Europa va rămâne fără petrol rusesc, dacă se aplică această măsură.

Statele UE au decis vineri să adopte plafonul, o măsură pe care şi-au asumat-o şi statele G7 şi Australia.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri