Video Ministrul Securităţii din Indonezia, atacat cu cuţitul de un bărbat pe insula Java

Data publicării:
geenral

Ministrul indonezian al securităţii, Wiranto, a fost atacat joi de un bărbat înarmat cu un cuţit, în timpul unei vizite într-un oraş de pe insula Java, potrivit imaginilor furnizate de televiziune şi de poliţie, informează Agerpres, care citează Reuters.

Imaginile de televiziune l-au arătat pe ministru coborând din maşină la Pandeglang, provincia Banten, după care a fost atacat şi s-a prăbuşit la pământ.

Într-o fotografie a poliţiei, ministrul, fost general, apare transportat cu o targă spre un spital din apropiere.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei naţionale, Dedi Prasetyo, a confirmat incidentul şi a declarat pentru presă că atacatorul a fost arestat, iar un poliţist a fost rănit.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Forţele de securitate l-au trântit la pământ pe suspect, într-o fotografie furnizată de poliţie acesta apărând cu mâinile şi picioarele legate, îmbrăcat cu o cămaşă neagră şi pantaloni de culoare deschisă.

Wiranto, în vârstă de 72 de ani, este ministru al securităţii în guvernul preşedintelui Joko Widodo din 2016.

Numirea sa a fost criticată de organizaţii pentru drepturile omului, în urma implicării sale în calitate de şef al forţelor armate în represiunea sângeroasă din Timorul de Est.

Wiranto a fost inculpat de o comisie a ONU în legătură cu vărsarea de sânge petrecută la votul din 1999 pentru independenţa Timorului de Est, când în jur de 1.000 de oameni au fost ucişi. Wiranto a negat acuzaţiile.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri