Ministrul turc de Externe, vizite la Moscova și Kiev, în căutarea unui armistițiu

Data publicării:
Miniștrii de Externe rus, Serghei Lavrov, și turc, Mevlut Cavusoglu, dau declaratii
Miniștrii de Externe rus, Serghei Lavrov, și turc, Mevlut Cavusoglu. Foto: mid.ru

Ministrul de Externe turc, Mevlut Cavusoglu, se va deplasa miercuri la Moscova şi joi în Ucraina, pentru discuţii în vederea găsirii unui armistiţiu, a anunţat marţi seară preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Ministrul Mevlut Cavusoglu „va continua eforturile noastre în vederea obţinerii unui armistiţiu şi a păcii, discutând cu cele două părţi”, a precizat Recep Tayyip Ergogan, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Erdogan a făcut acest anunţ la finalul unei reuniuni a cabinetului său, dar nu a oferit detalii despre întâlnirile pe care le va avea Cavusoglu.

De asemenea, el a anunţat o vizită a preşedintelui polonez Andrzej Duda miercuri în Turcia.

Ankara a organizat şi găzduit joi prima întâlnire, de la începutul conflictului la 24 februarie, între miniştrii de externe rus Serghei Lavrov şi ucrainean Dmitro Kuleba, în Antalya.

Negocierile directe între cei doi, calificate de ministrul turc drept „dificile, dar civilizate”, nu au permis obţinerea unui armistiţiu.

Cavusoglu şi-a exprimat însă speranţa că în cele din urmă va putea fi organizată o întâlnire între preşedintele rus Vladimir Putin şi cel ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Kuleba a spus că preşedintele Zelenski este dispus, iar Lavrov că preşedintele Putin nu este, de principiu, împotrivă”, a dat el asigurări.

Aliată a Ucrainei şi membră a NATO, Turcia şi-a înmulţit eforturile de mediere între Moscova şi Kiev şi a refuzat să se alinieze sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei.

Ankara a păstrat contacte cu ambele ţări.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri