Ministrul ucrainean al apărării: Putin se pregătește să decreteze legea marțială și va începe un nou val de mobilizare

Data actualizării: Data publicării:
Olexii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării
„Autoritățile ruse vor închide granițele pentru bărbați, vor decreta legea marțială și vor începe un nou val de mobilizări”, a spus în limbă rusă Olexii Reznikov într-un mesaj video adresat poporului rus. Foto: Profimedia Images

Ministrul ucrainean al apărării a avertizat că Moscova plănuiește să închidă granițele Rusiei pentru bărbați „în aproximativ o săptămână” și pregătește un nou ordin de mobilizare pentru războiul împotriva Ucrainei, scrie Politico.

„Autoritățile ruse vor închide granițele pentru bărbați, vor decreta legea marțială și vor începe un nou val de mobilizare”, a spus în limbă rusă Olexii Reznikov într-un mesaj video adresat poporului rus.

„Astăzi vă gândiți cum să vă decorați masa festivă și vă faceți planuri pentru viitor. Dar, sub ceasul care sună s-ar putea să nu îl auziți pe comisarul militar care vă bate la ușă”, a spus Reznikov.

Kirilo Budanov, șeful Direcției de Informații Militare a Ucrainei, a spus pentru BBC săptămâna trecută că noul ordin de mobilizare în Rusia ar putea începe chiar de pe 5 ianuarie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Reznikov a precizat că valul de mobilizare se va concentra în mare parte pe marile orașe rusești. „Rusia a condus deja o mobilizare parțială pentru a-și înlocui pierderile, cu toate că în vară Kremlinul a negat că va avea nevoie de [mobilizare]”.

Pe data de 31 octombrie, Ministerul rus al Apărării a anunțat sfârșitul mobilizării, dar Putin nu a emis niciun ordin oficial în acest sens. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a spus în noiembrie că nu este nevoie de un astfel de ordin pentru a încheia mobilizarea.

Putin a spus în decembrie că nu vede niciun motiv să introducă o nouă mobilizare, întrucât 150.000 de recruți din totalul de 318.000 care au fost mobilizați se luptă deja în Ucraina. Ceilalți se antrenează sau fac deja parte din ariergardă.

Cu toate acestea, recruții ruși și rudele lor au declarat de multe ori că soldații sunt trimiși la război fără să primească instrucție militară și fără echipamentul necesar.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri