Ministrul ucrainean al apărării și-a cerut scuze după o gafă monumentală. Ce a spus Oleksii Reznikov

Data actualizării: Data publicării:
Ukrainian Defence Minister Oleksii Reznikov in costum civil, in fotoliu, asculta cu mana la gura
Oleksii Reznikov își cere scuze după gafa privind victimele cutremurului din Turcia. Foto: Profimedia

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării, și-a cerut scuze luni într-un mesaj postat pe rețelele sociale, după ce a declarat cu o zi înainte că armata ucraineană a suferit mai puține victime decât a numărat Turcia după cutremurul devastator din luna februarie.

„Îmi icer sincer scuze față de oricine din Ucraina sau Turcia care s-a simțit ofensat de comentariul meu în interviul pentru ziarul spaniol La Razon. Ucrainenii sunt alături de poporul turc. Știm cum e să îngropi mii de oameni nevinovați - prieteni și vecini. Le sunt recunoscător prietenilor noștri turci pentru sprijinul lor neclintit și poziția lor fermă privind Crimeea de la începutul războiului”, a scris Oleksii Reznikov luni pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministrul ucrainean al apărării a refuzat, într-un interviu acordat cotidianului spaniol La Razon, să precizeze numărul militarilor ucraineni morţi în războiul cu Rusia, afirmând în schimb că acesta este mai mic decât cel al cetăţenilor turci care au murit în cutremurele care s-au produs în februarie.

„Avem victime, evident, pentru că suntem în război. Dar sunt mult mai puţine decât cele ruse. Nu vă pot da cifra, dar vă asigur că numărul total este inferior celui al morţilor din cauza cutremurului în Turcia”, a susţinut Oleksii Reznikov în interviul publicat duminică.

Bilanţul seriei de cutremure produse în luna februarie în Turcia este de peste 50.000 de morţi, conform autorităţilor turce.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri