Misterul din Burkina Faso: 12 arestați au fost "găsiți morți în celule", la doar 10 luni după un episod similar

Data actualizării: Data publicării:
roman rapit burkina faso

12 oameni arestați sub acuzații de terorism au fost găsiți morți în celule, informează BBC.

Procurorul din orașul Fada N'Gourma a spus că 25 de oameni au fost reținuți în noaptea de luni spre marți, însă "din păcate, 12 dintre ei au murit în cursul nopții în celulele în care se aflau".

Cauza morții rămâne necunoscută. Potrivit AFP, care citează surse, e posibil să fie vorba despre asfixiere.

O investigație a fost lansată.

Acest episod este similar cu altul petrecut în iulie 2019, când 11 oameni acuzați de trafic de droguri au fost găsiți morți într-o celulă a brizării naționale anti-drog.

Întâmplarea vine la mai puțin de o lună după ce Human Rights Watch (HRW) a anunțat că este posibil ca forțele de securitate din Burkina Faso să fi executat 31 de oameni neînarmați în orașul Djibo, la câteva ore după ce au fost arestați într-o operațiun anti-terorism.

Burkina Faso se luptă cu insurgenții islamiști cu legături cu al-Qaeda, dar și cu gruparea Stat Islamic.

Peste 300 de civili au fost uciși de militanți, potrivit HRW, în timp ce guvernul a ucis alte câteva sute de civili pentru că le-ar fi oferit sprijin.

Cei 12 bărbați uciși erau etnici Fula, un grup acuzat deseori de legături cu grupările jihadiste, informează AFP. Forțele de securitate din Burkina Faso au fost acuzate de multe ori că au un comportament nepotrivit față de acest grup.

O organizație locală pentru drepturile omului a anunțat că un profesor Fula acuzat de legături cu organizațiile teroriste a fost găsit mort pe 2 mai într-o secție de poliție din Ouagadougou, capitala din Burkina Faso.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri