Chișinău | Marian Lupu se retrage din cursa prezidențială. Reacția Maiei Sandu

Data actualizării: Data publicării:
marian lupu fb
Foto: Facebook

Liderul PDM, Marian Lupu, se retrage din cursa electorală pentru prezidențialele din Republica Moldova. El a anunța că o va sprijini pe Maia Sandu, care însă a declarat că nu are nevoie de susținerea acestuia.

marian lupu fb
Foto: Facebook

ACTUALIZARE 16.55. Potrivit presei din Republica Moldova, și candidatul proeuropean Iurie Leanca urmează să își anunțe, astăzi, retragerea.

ACTUALIZARE 16.42: Maia Sandu a reacționat pe Facebook la anunțul lui Marian Lupu și a precizat că este vorba de un „sprijin fals” de care nu are nevoie.  

„Circul continuă. Lui Plahotniuc i-a fost frică de faptul că votul oamenilor va arăta cît de puțină susținere are candidatul puterii, Marian Lupu. E un gest disperat care confirmă faptul că Dodon este candidatul dorit de Plahotniuc.

Cu el se poate înțelege. Astfel, PD a hotărît să-și spele imaginea prin a declara acest sprijin FALS pentru mine. Cu acest măr otrăvit, Plahotniuc vrea să-l ajute, de fapt, pe Dodon. Susținerea lui Plahotniuc și promovarea mea în holdingul lui de presă nu are decît scopul de a mă compromite.

Însă cetățenii vor înțelege ce stă în spatele acestui joc murdar. Vor înțelege că și Plahotniuc, și Lupu sînt niște lași.

Nici eu, nici oamenii din Moldova nu avem nevoie de sprijinul lui Plahotniuc. Oamenii vor ști să facă alegerea corectă”, a scris Maia Sandu pe Facebook. 

maia sandu

____________________________________________

Republica Moldova are nevoie de un preşedinte proeuropean, care să lucreze alături de Parlament şi Guvern. Candidatul de dreapta are nevoie de fiecare vot. Obiectivul PDM nu e pur şi simplu să câştige alegerile, ci să fie câştigate de candidatul care poate lua cele mai multe voturi. Având în vedere aceste analize, am luat decizia să mă retrag din cursa electorală”, a spus liderul democraților din Republica Moldova, Marian Lupu, potrivit Publika.md.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sondajele din ultimele luni au arătat că Maia Sandu este cel mai reprezentativ candidat. Decizia poate fi şocantă pentru unii, însă pentru noi este o decizie logică. Este în primul rând pentru interesul major al ţării. Prin această decizie vrem să consolidăm vectorul european al ţării şi să modernizăm ţara”, a adăugat el într-o declarație de presă.

Potrivit celor mai recente sondaje de opinie, socialistul Igor Dodon este pe primul loc în preferințele alegătorilor. Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), și Marian Lupu erau creditați fiecare cu puțin peste 10% din voturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri