Biserica ortodoxă rusă nu votează cu Maia Sandu

Data publicării:
episcopul marchel de balti

În Republica Moldova, clerul nu se fereşte să se implice în politică. Mai exact, în campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, care va avea loc pe 13 noiembrie.

Episcopul Marchel de Bălţi şi Făleşti i-a îndemnat pe moldoveni să voteze pentru socialistul Igor Dodon, despre care prelatul afirmă că este „un creştin şi un patriot”. Despre contracandidata acestuia, pro-europeana Maia Sandu, episcopul a spus că nu e potrivită pentru preşedinţia republicii pentru că ar fi stearpă. Vina Maieie Sandu este aceea că nu are copii. În plus, în opinia prelatului, aceasta este un pericol pentru Biserică. Episcopul Marchel de Bălţi şi Făleşti este cunoscut pentru declaraţiile sale controversate, care i-au adus şi o amendă în 2014. Atunci el a făcut comentarii defăimătoare la adresa homosexualilor şi musulmanilor.

Episcopul Marchel este prelat al Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova care, prin Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove, ţine de Biserica Ortodoxă Rusă.

În Republica Moldova există şi Biserica Ortodoxă Autonomă a Basarabiei, reprezentată de Mitropolia Basarabiei din structura Bisericii Ortodoxe Române.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri