CHIȘINĂU. Voronin: Comuniștii nu îl susțin pe Dodon

Data actualizării: Data publicării:
Merkel Meets with Moldovan President Voronin
BERLIN - MAY 15: Moldovan President Vladimir Voronin speaks to the media after talks with German Chancellor Angela Merkel May 15, 2006 at the Chancellery in Berlin, Germany. Moldova will be presenting its economy at an upcoming fair in Stuttgart. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că nu-l susține în actuala campanie pentru prezidențiale pe fostul său membru de partid Igor Dodon, informează agora.md.

Merkel Meets with Moldovan President Voronin
Vladimir Voronin / FOTO: Gulliver/GettyImages

„El așa cere întotdeauna și patru ani în urmă, el l-a votat pe Timofti. El trebuia să-și amintească de biografia lui politică atunci când a solicitat să-l sprijinim. Noi nu avem niciun temei, niciun argument să-l susținem. Noi urmărim politica pe care o promovează și o propune societății. Relațiile cu Dodon nu o să se schimbe, chiar dacă o să învingă în alegeri”, a declarat Vladimir Voronin.

Liderul PCRM a mai adăugat că Igor Dodon i-a trădat pe comuniști: „Ne-a vândut pentru 3 milioane de euro. Noi nu suntem răzbunători. Noi avem memorie bună. Nu e vorba că el doar pe noi ne-a trădat. El a trădat întreaga țară”.

Noul preşedinte al Republicii Moldova va fi ales pe 13 noiembrie. Mai puţin de două procente i-au lipsit socialistului Igor Dodon să câştige alegerile încă din primul tur.

El o va înfrunta, pe 13 noiembrie, pe Maia Sandu, reprezentanta unui partid proeuropean. Ea a obţinut aproximativ 38 la sută din voturi, pe fondul unei mobilizări neaşteptate a electoratului din Chişinău.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri