Sari la conținut

CHIȘINĂU. Voronin: Comuniștii nu îl susțin pe Dodon

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că nu-l susține în actuala campanie pentru prezidențiale pe fostul său membru de partid Igor Dodon, informează agora.md.

Merkel Meets with Moldovan President Voronin

Vladimir Voronin / FOTO: Gulliver/GettyImages

„El așa cere întotdeauna și patru ani în urmă, el l-a votat pe Timofti. El trebuia să-și amintească de biografia lui politică atunci când a solicitat să-l sprijinim. Noi nu avem niciun temei, niciun argument să-l susținem. Noi urmărim politica pe care o promovează și o propune societății. Relațiile cu Dodon nu o să se schimbe, chiar dacă o să învingă în alegeri”, a declarat Vladimir Voronin.

Liderul PCRM a mai adăugat că Igor Dodon i-a trădat pe comuniști: „Ne-a vândut pentru 3 milioane de euro. Noi nu suntem răzbunători. Noi avem memorie bună. Nu e vorba că el doar pe noi ne-a trădat. El a trădat întreaga țară”.

Noul preşedinte al Republicii Moldova va fi ales pe 13 noiembrie. Mai puţin de două procente i-au lipsit socialistului Igor Dodon să câştige alegerile încă din primul tur.

El o va înfrunta, pe 13 noiembrie, pe Maia Sandu, reprezentanta unui partid proeuropean. Ea a obţinut aproximativ 38 la sută din voturi, pe fondul unei mobilizări neaşteptate a electoratului din Chişinău.