Sari la conținut

Maia Sandu cere demisia ministrului de externe și a șefului Comisiei Electorale

Maia Sandu, candidata proeuropeană din alegerile prezidențiale din Moldova, cere, într-o postare pe Facebook demisia ministrului de externe și a șefei Comisiei Electorale Centrale. Motivul: organizarea defectuoasă a votului în diaspora.

0424_maia sandu vot - ovidiu_micsik_inquamphotos

Foto: Ovidiu Micsik/ Inquam Photos

La Londra, în secția de vot Stratford (nr. 336), s-au terminat buletinele de vot, în timp ce sute de cetățeni așteaptă afară pentru a vota”, semnalează Maia Sandu pe Facebook.

„Cer demisia ministrului Afacerilor Externe și a președintei Comisiei Electorale Centrale, ca principali responsabili de acest dezastru. Totodată, depunem plîngere penală împotriva acestor doi demnitari pentru obstrucționarea dreptului de vot al cetățenilor Republicii Moldova garantat de Constituție”, anunță Maia Sandu.

Într-o postare anterioară, candidata proeuropeană semnala cozile enorme din diaspora și avertiza că în unele secții numărul buletinelor de vot e pe sfârșite.  „În unele secții de votare din afara țării numărul buletinelor de vot e pe sfîrșite. Nu plecați. Iar pentru fiecare vot obstrucționat în afara țării, sunați acasă și aduceți două voturi aici, în țară! Nu pot ei fura, cât putem noi vota!”, a scris Maia Sandu.

 Și moldovenii care locuiesc în Bucureşti s-au înghesuit să voteze la secţia deschisă la Ambasada Republicii Moldova. Drept urmare, ambasadorul Mihai Gribincea a avertizat că, în următoarele ore, buletinele de vot se vor termina. Astfel, moldovenii sunt rugaţi să meargă să voteze si la secţia de la Consulat. Mai mult decât atât, autorităţile caută soluţii pentru a-i transporta spre consulat pe cei care vin să voteze la ambasadă.