Presa rusă salută "victoria socialismului'' în Moldova și Bulgaria

Data actualizării: Data publicării:
vot moldova montreal

Presa de la Moscova a salutat victoria candidaților socialiști în Republica Moldova și Bulgaria la alegerile prezidențiale, meționând, în cazul lui Igor Dodon, că este apropiat de Kremlin.

vot moldova montreal

sursa foto - facebook, coada la vot la Montreal

Russia Today a publicat un articol intitulat: „Victoria Socialismului. Dodon și Radev au devenit președinți ai Moldovei și Bulgariei.” Postul de televiziune menționat arată că liderul socialiștilor moldoveni nu militează doar pentru federalizarea Republicii Moldova, dar pledează și pentru dezvoltarea relațiilor cu Federația Rusă. De asemenea, se mai spune că una dintre promisiunile președintelui ales este revenirea produselor moldovenești pe piața rusească, la care se adaugă și normalizarea cooperării cu Rusia în domeniul energetic.

Presa rusă a mai precizat despre Igor Dodon că militează pentru menținerea în Transnistria a forțelor militare ruse și pentru găsirea unei soluții politice la problemele regiunii.

Agenția Tass notează că: „Președinte al Moldovei a devenit Igor Dodon, candidatul care optează pentru apropiere de Moscova”.

Postul rus de televiziune NTV a publicat un articol în care scoate în prim plan diferența de voturi dintre cei doi candidați, Igor Dodon și Maia Sandu, de circa 70.000 de voturi.

RiaNovosti anunță că noul președinte vrea să restabilească „relațiile strategice” cu Rusia și să normalizeze cooperarea în plan energetic.

În privința președintelui ales în Bulgaria, Rumen Radev, presa de la Moscova are mențiuni mai puține, dintre care două sunt comune în mai toate publicațiile - Radev dorește relații de prietenie cu Rusia și închiderea granițelor pentru refugiații din Orientul Mijlociu.

victoria lui dodon

foto- facebook

Victoria lui Igor Dodon a fost celebrată cu șampanie și caviar, după cum reiese din fotografiile postate pe facebook de militanții săi.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri