„Triada nucleară” a Rusiei, exerciții cu rachete sub comanda lui Putin

Data actualizării: Data publicării:
President Putin attends Zapad 2017 military drills
Preşedintele rus, Vladimir Putin, se uită printr-un binoclu în timpul unor manevre militare. Foto: Profimedia Images

Preşedintele rus Vladimir Putin va conduce sâmbătă exerciţii ale forţelor nucleare ruse, cu lansări de rachete balistice şi de croazieră. Exercițiile vor implica „triada nucleară” a Rusiei - avioane strategice, rachete balistice intercontinentale și submarine purtătoare de rachete, scrie agenția Ria Novosti.

„Pe 19 februarie, sub conducerea comandantului suprem al Forțelor Armete Ruse, V.V. Putin, va avea loc un exercițiu planificat al forțelor strategice de descurajare, în timpul căruia vor fi lansate rachete balistice şi de croazieră”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus al Apărării, citat de Ria.

La exercițiu vor participa Forțele Aerospațiale, Districtul Militar de Sud, Forțele de Rachete Strategice, precum și Flotele de Nod și a Mării Negre, mai menționează ministerul.

„Exercițiul forțelor strategice de descurajare a fost planificat pentru a verifica gradul de pregătire a comandei militare și a echipelor de lansare, a echipajelor de pe navele de război și de pe purtătoarele de rachete strategice, precum și siguranța armamentului forțelor strategice nucleare și non-nucleare”, potrivit comunicatului.

Ucraina: „Probabilitatea unei escaladări la scară mare este redusă”

Manevrele anunţate de Ministerul Apărării de la Moscova au loc în contextul tensiunilor tot mai ridicate dintre Rusia şi Occident, provocate de concentrarea forţelor armate ruse în jurul frontierelor Ucrainei.

Rusia dezminte că ar intenţiona să invadeze Ucraina.

Vineri, ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a declarat parlamentului de la Kiev că potrivit serviciilor de informaţii probabilitatea unei escaladări majore a confruntării cu Rusia este redusă.

„Serviciile noastre de informaţii văd orice mişcare care ar putea ameninţa Ucraina. Estimăm că probabilitatea unei escaladări la scară mare este redusă”, a spus el, potrivit Agerpres.

Ministrul a afirmat că Rusia a adus în apropierea frontierelor Ucrainei circa 149.000 de militari, iar alte câteva mii urmează să ajungă în viitorul apropiat.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri