Un nou protest la Chișinău

Data actualizării: Data publicării:
alegeri republica moldova agerpres_9222928
Foto: Agerpres

După ce au ieșit în stradă duminică seară, demonstranții au anunțat un nou protest luni, 14 noiembrie, începând cu ora 13.00. Aceștia contestă modul în care autorităţile au organizat alegerile și cer repetarea lor.

alegeri republica moldova agerpres_9222928
Foto: Agerpres

Protestul care se anunță a fi unul pașnic se va desfășura în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Un alt protest a avut loc duminică seara, când zeci de oameni au ieșit în stradă pentru a contesta modul în care autorităţile au organizat alegerile. Demonstranţii au pichetat sediul Comisiei Electorale Centrale, pe care o consideră vinovată de cozi şi de lipsa buletinelor de vot.

Sute de moldoveni din Diaspora au stat la coadă ore întregi, dar nu au putut să-şi aleagă preşedintele. În multe secţii de vot din străinătate, inclusiv la Londra şi Bucureşti, buletinele de vot alocate s-au terminat.

Comisia electorală a constatat problemele, dar a spus că nu poate face nimic. Legea electorală prevede doar 3.000 de buletine de vot în secţiile din alte ţări, iar acest număr s-a dovedit insuficient în multe cazuri.

Aproape 140.000 de moldoveni au votat în afara graniţelor ţării. Cei mai mulţi dintre ei în Italia, România, Rusia şi Franţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri