Sari la conținut

Chișinău | Fost deputat, reținut pentru spionaj în favoarea Rusiei

Fostul deputat PD Iurie Bolboceanu a fost reținut, la sfârșitul săptămânii trecute, și acuzat de spionaj și trădare de patrie, informează Agora.md.

iurie-bolboceanu

Iurie Bolboceanu / Sursa: ziarulnational.md

Potrivit ordonanței de reținere, procuratura a inițiat urmărirea penală în vara anului trecut în conformitate cu articolele 337 „Trădare de patrie” și articolul 338 „Spionaj” din Codul penal al Republicii Moldova.

„Bolboceanu a avut contacte cu adjunctul atașatului militar din Ambasada Federației Ruse în Moldova, Alexandr Grudin, căruia i-ar fi transmis unele informații”, susțin procurorii.

În ordonanță se mai spune că, în timpul întâlnirilor sale, cei doi își asigurau măsuri stricte de confidențialitate.

Deputatul Iurie Bolboceanu a anunțat pe 6 martie 2014 că părăsește fracțiunea și Partidul Democrat. Parlamentarul a evitat la acel moment să-și explice gestul.

Potrivit presei de peste Prut, Iurie Bolboceanu a figurat în dosarul de corupere a deputaţilor din parlamentul Moldovei.

În vara anului trecut, fostul procuror al Capitalei, Ion Diacov, a declarat că Bolboceanu ar avea o implicare într-un dosar de luare de mită, unde figurează și un traficant de droguri. Totodată fostul procuror susține că de 3 ani dosarul respectiv trebuia trimis în instanța de judecată, dar acest proces este tărăgănat intenționat de procurori.