Criza din R. Moldova. Miting la Chișinău, convocat de partidul lui Plahotniuc

Data actualizării: Data publicării:
plahotniuc
Foto: Facebook

Mii de oameni participă, la Chișinău, la un miting convocat de partidul controversatului oligarh Vlad Plahotniuc, PDM. Acesta cere alegerea unui nou președinte, relatează publika.md, citată de Mediafax.

„A încercat (n.r.: Dodon) să federalizeze țărișoara noastră, să o împartă pe raioane, să o dea străinilor. Pentru că el a trădat poporul. După fărădelegile făcute, Dodon trebuie să demisioneze și trebie să organizăm concomitent cu alegerile anticipate și alegerea unui nou președinte al Moldovei, din neamul nostru", a spus Vlad Plahotniuc, în timpul mitingului.

Potrivit publika.md, la eveniment participă mii de moldoveni.

Pavel Filip, care a preluat funcția de președinte interimar al Republicii Moldova, după suspendarea lui Igor Dodon, a semnat decretul de organizare a alegerilor anticipate în data de 6 septembrie.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a emis duminică o hotărâre pentru dizolvarea Parlamentului.

Igor Dodon a înnoptat aseară pe teritoriul ambasadei Federației Ruse care se află în Chișinău, după ce Publika.md a făcut publice imagini în care Dodon îi spune lui Vlad Plahotniuc că vrea să federalizeze Republica Moldova şi că primeşte până la un milion de dolari pe lună din Federaţia Rusă.

Dodon l-a întrebat pe vicepremierul rus Dmitri Kozak, în data de 6 iunie, ce să facă mai departe, având în vedere finanțarea. La rândul său, Kozak i-ar fi i-a promis că va vorbi cu Vlad Plahotniuc, ca să-i dea lui Dodon bani pentru partid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri