De ce nu a participat Maia Sandu la summitul CSI convocat de Vladimir Putin

Data publicării:
maia sandu la o masa in spatele careia se vede steagul ue
Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, nu a participat la summitul CSI convocat de Vladimir Putin la Sankt-Petersburg Foto: Facebook Maia Sandu

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, nu a participat marți la summitul Comunității Statelor Independente (CSI) care a avut loc la Sankt Petersburg și la care președintele Vladimir Putin a pledat pentru legături mai strânse între fostele republici sovietice.

„Nu mergem la summit. Noi analizăm participarea la aceste întâlniri în funcție de subiectele care se discută și cât de relevante sunt ele pentru Republica Moldova. În cadrul CSI pe noi ne interesează aspectele economice. Nu știu care este agenda. Nu am văzut o invitație oficială”, a declarat Maia Sandu, citată de agora.md.

De altfel, Maia Sandu a precizat că s-a văzut cu unii lideri din CSI în cadrul summitului Parteneriatului Estic, care a avut loc la 15 decembrie la Bruxelles. În ceea ce privește dialogul cu Federația Rusă, președinta Republicii Moldova a spus că sunt importante discuțiile bilaterale.

Citiți și: „The Economist” a ales țara anului 2021. Republica Moldova, printre finaliste

Serviciul de presă al Administraţiei Prezidenţiale de la Kremlin a anunţat că, la inițiativa președintelui rus, Vladimir Putin, pe 28 decembrie, oraşul Sankt Petersburg va găzdui o întâlnire informală tradițională a liderilor Comunității Statelor Independente.

Comunitatea Statelor Independente a fost constituită în urmă cu 30 de ani și reunește fostele republici sovietice, mai puțin statele baltice, devenite membre ale UE, Georgia și Ucraina, care au ieșit din organizație după agresiunea rusă asupra teritoriilor lor. Printre actualii aliaţi ai Rusiei în rândul fostelor republici sovietice se numără Belarus, Kazahstan şi Armenia.

Citiți și: Rusia cere Republicii Moldova să discute cu Tiraspolul și se oferă să ajute în calitate de mediator

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri