Dodon îi recomandă lui Băsescu să mai ceară o dată cetăţenia

Data publicării:
BASESCU MOLDOVA N19 agerpres_9193211
Foto: Agerpres

Preşedintele Republicii Moldova îl îndeamnă pe Traian Băsescu să-şi mai depună o dată dosarul, dacă are nevoie de cetăţenia Republicii Moldova. Fostul preşedinte al României a contestat în instanţă decretul prin care Igor Dodon i-a retras cetăţenia.

BASESCU MOLDOVA N19 agerpres_9193211
Foto: Agerpres

Noi am menţionat care au fost motivele, în etapa când a fost semnat acest decret. De aceea, nu are decât dânsul să-şi apere în instanţă şi nu are decât să depună încă o dată dosarul, dacă are nevoie de cetăţenia Republicii Moldova”, a declarat Igor Dodon în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Federaţiei Internaţionale de Şah, transmite News.ro.

Pe 3 noiembrie 2016, Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au depus jurământul ca cetăţeni ai Republicii Moldova. Evenimentul a avut loc la Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti. În noua sa calitate, fostul preşedinte al României a votat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

Igor Dodon a anunţat pe 3 ianuarie 2017 că a semnat decretul de retragere a cetăţeniei lui Traian Băsescu. Decretul prezidenţial nu o vizează şi pe Maria Băsescu. Fostul preşedinte al României a contestat decretul la Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri