FOTO. Profesorul cu barbă albastră. A trebuit să și-o vopsească, după ce a pierdut un pariu cu elevii

Data actualizării: Data publicării:
barba albastra 1
Foto: Facebook Alex Leahu

Alex Leahu, un tânăr profesor de matematică care predă la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău, și-a vopsit barba în albastru pentru a-și onora un pariu pe care îl făcuse cu elevii. El le spusese, în ianuarie, elevilor de clasa a VII-a că dacă mai mult de jumătate dintre ei obțin note de 9 și 10 la următorul test, își vopsește barba în culoarea albastră.

Rămășagul se pare că a funcționat și a fost suficient pentru a-i stimula pe elevi să se străduiască, astfel că profesorul a fost nevoit să se țină de cuvânt.

A avut grijă apoi să-i țină la curent pe elevi cu toate etapele transformării lui, pe Facebook: „Vă anunț din timp, ca să nu fie o surpriză când mă vedeți pe drum data viitoare”, a scris profesorul.

La un moment dat i-a întrebat, tot pe Facebook: Unde în Chișinău se poate de cumpărat vopsea albastră? P.S. Știți voi pentru ce îmi trebuie”.

„Uneori și pentru lucruri 'stupide' trebuie să ai curaj. Să faci lucrurile diferit nu pentru că sunt ilegale, ci pentru că nu-s așteptate. O dată în viață trăim” - a scris Alex Leahu postând fotografia care certifica trasformarea sa, pe scaunul de la frizer, şi onorarea pariului.

Devenit deja celebru în oraș, duminică, de 1 Martie, a făcut un alt gest inedit, încercând, după cum spune chiar el, să aducă mai multă culoare în Chișinău. Profesorul s-a plimbat pe străzile capitalei cu mai multe mesaje scrise pe câteva cartoane. „Astăzi împreună cu prietenii mei de la Examen.md am adus puțină culoare în oraș cu ocazia sosirii primăverii” – a explicat profesorul cu barbă albastră. A postat apoi fotografii pe Facebook

barba albastra 6
barba albastra 6

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri