Igor Dodon acuză armata Republicii Moldova de trădare

Data actualizării: Data publicării:
dodon

Preşedintele Igor Dodon acuză armata de trădare, după ce 57 de soldaţi au participat la un exerciţiu militar în Ucraina.

Preşedintele Republicii Moldova susţine că aceştia au încălcat ordinul care le interzicea să plece la activităţi peste hotarele ţării.

În replică, Executivul de la Chişinău precizează că a trimis trupe la exerciţiul din Ucraina în baza unei hotărâri de guvern perfect valabile.

Acum, Igor Dodon cere demisia viceministrului Apărării, retrogradări şi alte pedepse pentru cei 57 de militari care au luat parte la stagiul de instruire.

Totodată, liderul moldovean acuză guvernul că face jocul Occidentului şi a dat de înţeles că la un moment va veni timpul să plece.

Pentru aşa ceva, încălcarea gravă a legislaţiei, Guvernul ar trebui să plece din funcţie. Şi credeţi-mă că, dacă am fi fost republică prezidenţială, zburau şi o să ajungem la chestia aceasta. Interesul guvernului este să facă pe placul americanilor şi NATO. Vedem că tot mai des în ultimele 3-4 luni foarte multe declaraţii si acţiuni anti-Rusia şi pro Nato, SUA. Ei au vrut să facă încă un gest faţă de cei cu care încearcă să stabilească relaţii mai bune pentru a avea susţinere în lupta internă din Republica Moldova”, a declarat Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri