Oligarhul Vlad Plahotniuc s-ar afla în Miami, la unul dintre cele mai luxoase hoteluri

Data actualizării: Data publicării:
plahotniuc
Foto: Facebook

Fostul lider al Partidului Democratic din Republica Moldova, Vlad Plahotniuc, s-ar afla în Miami, potrivit deputatului Chiril Moţpan, care a postat mai multe imagini pe pagina sa Facebook, potrivit Unimedia. citată de Mediafax. Oligarhul, care a părăsit Chişinăul în 14 iunie, ar fi cazat la unul dintre cele mai luxoase hoteluri.

„Plahotniuc este, deocamdată, în libertate. Îşi odihneşte mădularele pe cele mai luxoase plaje din lume. La câte miliarde de dolari a furat, căderea de pe tronul Moldovei nu l-a afectat prea tare, se pare. Împreună cu familia, se bucura de plăcerile vieţii. Şi anul acesta a ales sa se odihnească pe plajele cu nisip auriu din Miami, acolo unde a fost surprins de un conaţional la sfârşitul lunii iunie", scrie deputatul Chiril Moţpan.

Acesta mai spune că Plahotniuc este cazat la un hotel de cinci stele.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Câteva poze fugare, un filmuleţ cu o durată de doar câteva secunde... Este de înţeles precauţia autorului. Să te apropii de Plahotniucul flancat de câţiva bodyguarzi, trebuie să fii foarte curajos”, se arată în postare.

„Miami este, fără îndoială, staţiunea preferată. Aici, spun sursele noastre, Plahotniuc s-a odihnit şi în 2017. Împreună cu câţiva ortaci din partidul democrat, a închiriat ultimul etaj, cu piscina, in The Setai Miami Beach, achitând pentru sejur circa 700000 de dolari în numerar! Şi nu a achitat el, Plahotniuc nu lasă urme, ci V. N., unul din servitorii devotaţi”, a precizat Moţpan.

Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova, la jumătatea lunii iunie, imediat după ce Guvernul lui Pavel Filip a picat.

Anchetatorii Departamentului de Investigaţii al MAI rus au anunţat, în 26 iunie, punerea sub acuzare (în absenţă) a lui Plahotniuc, dar şi a unuia dintre complicii săi, Constantin Ţuţu, ex-deputat PDM, scrie report.md.

Potrivit MAI al Rusiei, dosarul a fost pornit „contra liderilor şi participanţilor grupării criminale transnaţionale care a organizat un canal de contrabandă a unor cantităţi deosebit de mari de droguri de tip haşiş din Africa de Nord în tranzit prin ţările Uniunea Europeană către ţările CSI”, drogurile fiind vândute inclusiv pe teritoriul Federaţiei Ruse.
Într-o postare pe Facebook, Vlad Plahotniuc a scris: „Toate aceste dosare sunt fantezii şi nu au legătură cu mine”. El susţine că Federaţia Rusă i-a deschis mai multe dosare, nu ştie câte anume, dar spune că acestea au doar scopul de a-l intimida.

Cu două zile înainte, Plahotniuc a renunţat la funcţia de preşedinte al Partidului Democrat din Moldova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri