Moldova: 15 judecători reţinuţi într-un caz privind spălarea a 20 de miliarde de dolari

Data actualizării: Data publicării:
judecatori_arestati_INTOARCE_POZA_captura

Foşti şi actuali judecători din Republica Moldova sunt implicaţi într-un uriaş dosar de spălare de bani. Ei ar fi facilitat trecerea prin băncile din ţara vecină a peste 20 de miliarde de dolari bani proveniţi din Rusia şi trimişi spre Occident. Autorităţile de la Chişinău au reţinut deja 18 persoane.

ACTUALIZARE 15.35. „Este vorba despre schema prin intermediul căreia au fost spălați peste 20 miliarde de dolari, care au fost încasaţi în urma unor documente contrafăcute de executori. În schemă sunt implicaţi mai mulți cetățeni ai Ucrainei și ai Republicii Moldova. În această schemă au fost implicate mai multor companii off-shore şi companii din Rusia”, a mai spus Viorel Morari, citat de Unimedia.

Potrivit lui Bogdan Zumbreanu, şef al Direcţiei generale urmărire penală din cadrul CNA, suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore și riscă de la 5 la 10 ani de închisoare.

____________________________________________

Au fost vizate în total 20 de persoane, dintre care 16 judecători şi patru executări judecătoreşti. Procurorii anticorupţie au reţinut în total 18 persoane, dintre care 15 judecători şi trei executori judecătoreşti. Acţiunile de urmărire penală se desfăşoară în continuare”, a declarat Viorel Morari, procuror-şef al Procuraturii Anticorupţie din Republica.

Potrivit presei de la Chişinău, 15 judecători şi patru executori judecătoreşti au fost reţinuţi, în urma unor percheziţii care au avut loc la mai multe judecătorii şi locuinţe ale magistraţilor.

Toţi sunt supectaţi de fapte de corupţie, dar anchetatorii au refuzat să dea mai multe detalii despre anchetă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri