Peste 100.000 de vaccinuri AstraZeneca donate de România au ajuns vineri la Chișinău

Data publicării:
Cutii cu fiole de vaccin AstraZeneca pe un raft de frigider.
Cutii cu doze de vaccin AstraZeneca. Foto: Profimedia Images

O nouă donație de 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca, oferită de România, a ajuns vineri în Republica Moldova. Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a subliniat că donaţia reprezintă un gest de solidaritate pe care România şi statele membre ale UE l-au făcut pentru Republica Moldova.

"Vaccinarea reprezintă calea cea mai sigură pentru a depăşi această situaţie neplăcută. Este un prilej foarte bun să încurajăm, să facem, dacă vreţi, propagandă procesului de vaccinare în Republica Moldova. Este important ca procesul de vaccinare să fie accelerat şi este de asemenea important să ştiţi că acum Republica Moldova are toate cele necesare pentru a reuşi să depăşească această situaţie gravă din sănătate", a afirmat diplomatul român, citat de Radio Chişinău, potrivit Agerpres.

Ajutorul umanitar conţine echipamente medicale şi vaccinuri împotriva COVID-19 şi este parte a pachetului de sprijin anunţat de preşedintele Klaus Iohannis cu ocazia vizitei sale la Chişinău, în decembrie 2020.

Până în prezent, România a oferit Republicii Moldova în total de 304.800 de doze de vaccin AstraZeneca, menţionează Radio Chişinău.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri